Blogia
Letras desde Cazarabet

Directors de cinema catalans.

Magí Cruixells ens aproxima als directorsde la A a la Z.

Publicacions i edicions de la Universitat de Barcelona  ha publicat dins la col-lecció “film historia” un llibre d´en Magí Crusells que  s´endinsa amb el particular món dels directors de cinema catalans. Així els analitza a tots des de la A a la Z.
En Magí Crusells no és la primera vegada que ens sorprè gratament, ja que la seva trajectòria ens ha aportat , sempre, bones coses, sobretot en el món del cinema català..
En Crussels està doctorat en Història  Contemporànea per la Universitat de Barcelona; a més és secretari del Centre d´Investigacions Fl-Història. Crusells és coautor de El cine en Cataluña i de The Beatles. Una filmografía musical. Aquesta idea es va portar cap a la producció d´un documental per a la Televisió Espanyola.
També va escriure amb José María Caparrós i Rafael de España, Las grandes pelíclas del cine español.
Aquest barceloní també ha publicat en solitari: La Guerra Civil Española:cine y propaganda; Las Brigadas Internacionales en la pantalla i Cine y Guerra Civil Española:imágenes para la memoria.
A més, en Crussels,ha escrit articles adins diverses publicacions i obres col-lectives i ha participat , com a assessor de cinema, en diversos actes expositoris.

0 comentarios