Blogia
Letras desde Cazarabet

LA CIUTAT CANSADA DE PERE CALDERS.

UNA NOVEL-LA CANSADA, AGRA, TRISTA I UN HUMOR TAN CORROSIU COM DESESPERANT....

 

Pere Calders és en l´actualitat un dels escriptors més llegits i més apreciats per tots. Ara aplega a Llibrería Cazarabet un títol que va estar molts anys sota l´ombra i la nebulosa de la memòria. Es tracta de La ciutat cansada que és el seu sentir i la seva manera de veure a tot allò que rodetja a l´ésser humà

S´ha de tindre en compte amb la lectura d´en Calders----aquesta i d´altres--- la vivència de l´èxode.....És un llibre on estan presents tots els components més sincers d´en Calders: tractament irònic, personatges desmesurats, situacions dislocades i un argument que, gradualment, enmig d’episodis paradoxals, va derivant cap a l’absurd.

 

Des de la editorial—Edicions 62-- ens aplega aquesta valuosa informació:"Pere Calders que va estar uns divuit anys a l´exili de Mèxic vtreballava quan escrivia aquesta novel-laamb un recull de contes Cròniques de la veritat oculta (1954); es creu que en Pere va sofrir de desànim, ja que veia improbable que La ciutat cansada fos editada . Així que va abandonar el projecte quan ja el tenia molt avançat.... ara s´ha rescatat i s´edita per Edicions 62. L´obra es trobava amagada entre les pàgines dúns folis escrits a mà i, a la vegada, entre les parets d´una llibreria. Es veu que allí va estar durants uns seixanta anys..

0 comentarios